تاپ خبر۲۴: معاون وزیر و رئیس کل سازمان خصوصی سازی در نشست خبری که به مناسبت سی و هفتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی برگزار شد از تعیین تکلیف سهام عدالت در نیمه دوم سال آینده یا نیمه اول سال ۹۶ خبر داد. به گزارش خبرنگار تاپ خبر۲۴ ، میرعلی اشرف عبدالله پوری حسینی با اعلام […]

تاپ خبر۲۴: معاون وزیر و رئیس کل سازمان خصوصی سازی در نشست خبری که به مناسبت سی و هفتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی برگزار شد از تعیین تکلیف سهام عدالت در نیمه دوم سال آینده یا نیمه اول سال ۹۶ خبر داد.

به گزارش خبرنگار تاپ خبر۲۴ ، میرعلی اشرف عبدالله پوری حسینی با اعلام این خبر اظهار داشت: بر اساس برنامه ریزی های صورت گرفته، مقرر شد به مشمولان سهام عدالت شش ماه فرصت بدهیم تا از محل آورده های خودشان، مانده بدهی را پرداخت کنند.

رئیس کل سازمان خصوصی سازی با اشاره به رقم ۳۸ هزار میلیارد تومان سهم پیش بینی شده برای فروش در سال گذشته گفت: این سازمان در سال گذشته موفق به فروش ۳ هزار میلیارد تومان سهم شد.

پوری حسینی خاطر نشان کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون نیز ۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان سهم توسط سازمان خصوصی سازی فروخته شد.

وی با اشاره به فضای بین المللی ایجاد شده ابراز امیدواری کرد: در آینده شاهد حضور سرمایه گذاران خارجی در ایران خواهیم بود.

رئیس کل سازمان خصوصی سازی یادآور شد: این در حالیست که طی ۱۴ سال از تشکیل این سازمان حتی یک مورد شرکت خارجی در مزایده های این سازمان حضور نداشت.

پوری حسینی با بیان اینکه از مجموع ۱۱۰۰ شرکتی که از سال ۱۳۸۰ در لیست واگذاری قرار گرفت ۵۰ درصد آنها واگذار شد تصریح کرد: دلیل واگذار نشدن برخی از این شرکتها مانند شرکتهای توزیع برق و گاز را فراهم نبودن شرایط برای واگذاری عنوان کرد.

وی در ادامه گفت: سازمان خصوصی سازی امیدوار است تا سال آینده، شرکتهای باقی مانده را واگذار خواهد کرد.

خرید و فروش سهام عدالت وجاهت قانونی ندارد

رئیس کل سازمان خصوصی سازی تاکید کرد: خرید و فروش سهام عدالت، دست کم تا پایان سال ۱۳۹۵، به هیچ وجه وجاهت قانونی ندارد.
میراشرف عبدالله پوری حسینی با اعلام این مطلب، افزود: از نظر ما، هر امضایی در این ارتباط، حتی اگر در دفاتر اسناد رسمی ثبت شده باشد و هر مبلغی که در این گونه معاملات رد و بدل شود، فاقد ارزش قانونی است و سازمان خصوصی سازی در نهایت، سهام عدالت را صرفا به فردی که سهام به نام وی ثبت شده واگذار خواهد کرد.

وی در پاسخ به سوالی در خصوص رقم ۱۶ هزار میلیارد تومانی درآمدهای پیش بینی شده سازمان خصوصی سازی در سال ۱۳۹۵، اظهار داشت: تعهدات بودجه ای سازمان خصوصی سازی، تابع مستقیم واگذاری های ما نیست و از این رقم، حدود ۹ هزار میلیارد تومان پیش بینی درآمدهای ما از اقساط دریافتی شرکت های واگذار شده و سود سهام عدالت است.

رئیس سازمان خصوصی سازی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه واگذاری های انجام گرفته در سالهای ۱۳۹۰ و ۱۳۹۱ در قالب رد دیون، از نظر ما اصلا خصوصی سازی محسوب نمی شود، گفت: به همین دلیل، از ابتدای سال ۱۳۹۳، هیات دولت، هیات واگذاری و مجلس، با صدور قوانین و دستورالعمل هایی، واگذاری سهام در قالب رد دیون را ممنوع کردند و مسیر این انحراف را بستند.

وی یکی دیگر از عیوب واگذاری های انجام شده در سال های گذشته را، عدم توجه به تقویت و توانمند سازی بخش خصوصی در جریان واگذاری ها و در نتیجه، اکتفا به خریداران موجود خواند که عمدتا به مراکز قدرت وابسته بودند.

پوری حسینی با بیان اینکه سازمان خصوصی سازی در دولت جدید سیاست های تشویقی از جمله اعطای تسهیلات به خریداران واقعی بخش خصوصی را در دستور کار خود قرار داده است، اظهار داشت: در سال پایانی دولت دهم و پیش از آغاز به کار دولت جدید، تنها ۱۷ درصد واگذاری ها به بخش خصوصی واقعی بود که پنج درصد از این رقم هم واگذاری از طریق سهام ترجیحی و تدریجی بود، اما رقم مذکور در پایان شهریور همان سال به ۴۳ درصد، سپس در سال ۱۳۹۳ به ۸۷ درصد و در سه ماهه ابتدای امسال به ۱۰۰ درصد افزایش یافت.