تاپ خبر24: جدیدترین روش جراحی بازسازی لیگامان صلیبی قدامی (ACL) که سیستم بدون پیچ نامیده می‌شود و به تازگی از سوی یک شرکت دانش‌بنیان ایرانی ابداع شده است، در بیمارستان شهید دکتر فیاض‌بخش تهران متعلق به سازمان تأمین‌اجتماعی در حال انجام است.

به‌گزارش تاپ خبر۲۴ از روابط‌عمومی سازمان تأمین‌اجتماعی، دکترمحمدتقی خسروانی مقدم جراح زانو و ارتوپد بیمارستان فیاض‌بخش تهران و سرپرست تیم انجام این جراحی در مورد این تکنیک نوین جراحی گفت: این تکنیک که سیستم بدون پیچ (SLS) نامیده می‌شود برای اولین بار در کشور از سوی یک شرکت دانش‌بنیان ایرانی ابداع و تجهیزات موردنیاز آن ساخته شده و طی ۲ ماه گذشته بیش از ۵۰ مورد از این نوع عمل جراحی، در بیمارستان فیاض‌بخش انجام شده است.

وی افزود: در روش‌هایی که در حال حاضر برای این عمل مورد استفاده قرار می‌گیرد، معمولاً از تاندون‌های پشت ران (هامسترینگ) بیمار استفاده می‌کنند و ۲ تاندون از بیمار برداشته می‌شود که عارضه این روش آن است که تاندون‌های هامسترینگ تا ۲۵ درصد ضعیف می‌شوند.

دکتر خسروانی‌مقدم همچنین گفت: در تکنیک جدید به جای ۲ تاندون از یک تاندون هامسترینگ استفاده می‌شود و درد پس از عمل جراحی کمتر از روشی است که تاکنون انجام می‌شده است. علاوه بر این بیمار پس از عمل زودتر توان خود را به دست می‌آورد.

وی تأکید کرد: در روشی که در حال حاضر رایج است در استخوان درشت نی پیچ‌های کار گذاشته می‌شود ولی در روش S.L.S پیچی وجود ندارد و از یک وسیله به‌نام  Button  Dish که توسط یک شرکت دانش‌بنیان داخلی تولید شده است، استفاده می‌شود.
به گفته این جراح زانو؛ از مزایای این تکنیک و نوآوری می‌توان به تولید ملی بودن آن، کیفیت و کارآیی بهتر، هزینه کمتر، توانبخشی سریع‌تر و راحت‌تر بیمار، بازگشت بیمار به زندگی و کار در زمان کوتاه‌تر و مهم‌تر از همه داشتن مزایای قابل توجه برای بیماران با جراحی مجدد (ریویژن) اشاره کرد.

وی اضافه کرد: این تکنیک نسبت به روش موجود، عوارض بسیار کمتری دارد و نتایج کوتاه‌مدت و بلند‌مدت آن نیز از روش موجود بهتر است. مهم‌ترین و بارزترین مزایای این روش برای بیمارانی است که قبلاً جراحی و بازسازی لیگامان صلیبی قدامی شده‌اند و نیاز به جراحی مجدد به علت ضربه و پارگی مجدد دارند که اصطلاحاً به آن ریویژن گفته می‌شود. این روش برای بیماران نیازمند ریویژن یک تکنیک بسیار عالی است و دغدغه‌های گذشته را ندارد.
وی ادامه داد: این تکنیک برای اولین بار در کشور و در بیمارستان شهید دکتر فیاض‌بخش که از بیمارستان‌های ملکی سازمان تأمین‌اجتماعی است، انجام شده است.