تاپ خبر۲۴:اعضای نهایی کابینه روحانی پنج شنبه شب بعد از چهار روز کاری دو نوبته در بهارستان رای اعتماد مجلسی‌ها را گرفتند و از آغاز هفته‌ی‌ آینده کار خود را از پاستور آغاز خواهند کرد. پنج شنبه شب آخرین ساعت‌های بررسی رای اعتماد به هجده عضو پیشنهادی کابینه‌ی دولت یازدهم با سخنرانی هفتاد دقیقه‌ای رییس […]

تاپ خبر۲۴:اعضای نهایی کابینه روحانی پنج شنبه شب بعد از چهار روز کاری دو نوبته در بهارستان رای اعتماد مجلسی‌ها را گرفتند و از آغاز هفته‌ی‌ آینده کار خود را از پاستور آغاز خواهند کرد.

پنج شنبه شب آخرین ساعت‌های بررسی رای اعتماد به هجده عضو پیشنهادی کابینه‌ی دولت یازدهم با سخنرانی هفتاد دقیقه‌ای رییس جمهور به پایان رسید تا شمارش آرای اعضای هیات دولت در یک تنفس نیم ساعته آغاز شود.

شیفت سوم کاری روز پنج شنبه،‌۲۴ مرداد ماه،‌بعد از گذشت دو ماه تمام از انتخابات ۲۴ خرداد ماه،‌ در حالی در ساعت ۹ شب آغاز شد که مهمترین خبر داخلی کشور قرار بود از تریبون رییس مجلس شورای اسلامی به اطلاع رسانه‌ها و مردمی که گوش و چشم به شبکه‌ی خبر دوخته بودند،‌ برسد.

در میانه‌ی شمارش آرا، وقتی برخی نمایندگان در نمازخانه و برخی دیگر در لابی‌ها دور هم جمع شده بودند شنیده شد که حذف یکی دو نفر از گزینه‌ها حتمی است اما هنوز زنگ مجلس زده نشده بود و همه در خوف و رجا ماندند تا ساعت از ۹ گذشت.

بعد از حاشیه‌های روز اول و بحث‌هایی که بر سر بررسی کلیات کابینه در جلسه‌ی دوشنبه‌ی مجلس اتفاق افتاد‌،‌ و تمام بحث‌هایی که بر سر برخی وزرا اتفاق افتاد،‌ نگرانی از رای آوردن و نیاوردن‌ها هم ادامه داشت. برخی رسانه‌ها هم در این میان با انتشار گمانه‌زنی‌های خودشان به عنوان اخبار موثق از گرفتن و نگرفتن رای اعتماد بر این نگرانی‌ها دامن زدند.

اما ساعت ۹ و بیست و پنج دقیقه بالاخره جلسه با نطق لاریجانی آغاز شد.

بعد از تشکر لاریجانی از همه ی نمایندگان و دولتی‌ها و رسانه‌هایی که در چند روز کار فشرده مجلس حاضر بوده‌اند، خواندن آرای نمایندگان به وزرای پیشنهادی را آغاز کرد.

به نظر می‌رسد شنیده‌ها تا قبل از اعلام اخبار رسمی،‌ تا حدودی درست از آب درآمد،‌ همان طور که بسیاری انتظارش را داشتند،‌ نجفی گزینه‌ی پیشنهادی برای وزرات آموزش و پرورش،‌ تنها با دو رای منفی کمتر از آرای اعتمادی که به دست آورده بود و میلی‌منفرد گزینه‌ی پیشنهادی برای وزرات علوم تحقیقات و فناوری رای اعتماد نگرفتند. 

همچنین سلطانی‌فر گزینه‌ی پیشنهادی برای وزرات ورزش و جوانان هم نتوانست دولت یازدهم همراهی کند.

به غیر از این‌ها پانزده وزیر پیشنهادی دولت یازدهم، واعظی،علوی،‌ربیعی،‌ ظریف،‌ طیب‌نیا،‌ حجتی‌، دهقان،‌ پورمحمدی،‌ قاضی‌زاده‌ هاشمی‌، آخوندی،‌نعمت‌زاده و زنگنه،‌ ‌اغلب با رای‌های بالا،‌دولت را در پاستور همراهی خواهند کرد و سه وزراتخانه‌ی باقی مانده هم قانونا برای مدت سه ماه می‌توانند با سرپرست اداره شوند تا کار چه پیش آید و چه در نظر آید.

رای نمایندگان به اختصار برای وزیران پیشنهادی کابینه یازدهم؛
*** محمود واعظی (وزارت ارتباطات) از مجموع ۲۸۴ رای  با ۲۱۸ رای موافق، ۴۵  رای مخالف و  ۲۰ ممتنع از مجلس رای اعتماد گرفت.

*** حجت الاسلام والمسلمین سید محمود علوی (وزارت اطلاعات) از مجموع ۲۸۳ رای ماخوذه با ۲۲۷ رای موافق،‌۳۸ مخالف و ۱۸ ممتنع وزیر شد.

*** علی طیب‌نیا (وزارت اقتصاد) از مجموع ۲۸۴ رای ماخوذه با ۲۷۴ رای موافق،  ۷  رای مخالف ۳ رای ممتنع وزیر شد.

*** محمدجواد ظریف (وزارت خارجه) از مجموع ۲۸۱ رای ماخوذه با ۲۳۲ رای موافق ، ۳۶ رای مخالف و ۱۳ رای ممتنع وزیر شد.

*** علی ربیعی (وزارت کار، تعاون و رفاه) از مجموع ۲۸۴ رای ماخوذه با ۱۶۳ رای موافق، ۱۰۰ مخالف و ۲۱ ممتنع وزیر شد.

*** محمود حجتی (وزارت کشاورزی) از مجموع ۲۸۴ رای ماخوذه با ۱۷۷ موافق ، ۸۱ مخالف و ۲۶ ممتنع وزیر شد.

*** حجت‌الاسلام والمسلمین مصطفی پورمحمدی(وزارت دادگستری) از مجموع ۲۸۴ رای ماخوذه موافق با  ۲۰۱ رای موافق ، ۶۴ مخالف و ۱۹ ممتنع وزیر شد.
 
*** حسین دهقان (وزارت دفاع) از مجموع ۲۸۴ رای ماخوذه ۲۶۹ موافق، ۱۰ مخالف و ۵ ممتنع وزیر شد.

**‌* سیدحسن قاضی‌زاده هاشمی (وزارت بهداشت) از مجموع ۲۸۴ رای ماخوذه با ۲۶۰ موافق ، ۱۸ مخالف و ۶ ممتنع وزیر شد.

*** عباس آخوندی (وزارت راه و شهرسازی) از مجموع ۲۸۴ رای ماخوذه با ۱۵۹ موافق  ، ۱۰۷ مخالف ۱۰۷ ، ۱۸ ممتنع وزیر شد.

*** محمدرضا نعمت‌زاده (وزارت صنعت، معدن، تجارت) از مجموع ۲۸۳ رای ماخوذه با ۱۹۹ موافق ، ۶۰ مخالف ، ۲۴ ممتنع  وزیر شد.

*** جعفر میلی منفرد (وزارت علوم) از مجموع ۲۸۲ رای ماخوذه با ۱۰۵ موافق ، ۱۶۲ مخالف و ۱۵ ممتنع از مجلس رای اعتماد نگرفت.

***  عبدالرضا رحمانی فضلی (وزارت کشور) از مجموع ۲۸۴ رای ماخوذه با ۲۵۶ موافق ، ۱۹ مخالف و ۹ ممتنع  وزیر شد.

*** بیژن زنگنه (وزارت نفت) از مجموع ۲۸۳ رای ماخوذه با ۱۶۶ موافق ، ۱۰۴ مخالف و ۱۳ ممتنع وزیر شد.

*** حمید چیت‌چیان (وزارت نیرو) از مجموع ۲۸۴ رای ماخوذه  ۲۷۲ موافق، ۷ مخالف و ۵ ممتنع وزیر شد.

*** مسعود سلطانی‌فر (وزارت ورزش و جوانان) از ۲۸۳ رای ماخوذه با ۱۱۷ موافق ، ۱۴۸ مخالف و ۱۸ ممتنع از مجلس رای اعتماد نگرفت.

*** علی جنتی (وزارت ارشاد) از مجموع ۲۸۴ رای ماخوذه با ۲۳۴ موافق ، ۳۶ مخالف و ۱۲ ممتنع وزیر شد.

*** محمدعلی نجفی (وزارت آموزش و پرورش) از مجموع ۲۸۴ رای ماخوذه با ۱۴۲ رای موافق، ۱۳۳ مخالف و ۹ ممتنع از مجلس رای اعتماد نگرفت.

مجلس حالا برای یک هفته تعطیل است،‌ گفته می‌شود که برخی چهره‌های نزدیک به آقای روحانی،‌ بر اساس همین پیش‌بینی‌هایی که انجام شده بود، برای وزارتخانه‌هایی که احتمال می‌رفت گزینه‌های پیشنهادی برای آنها رای کافی را به دست نیاورند فهرستی از افراد پیشنهادی را ارائه کرده‌اند.

منبع : باشگاه خبرنگاران و ایسنا