تاپ خبر۲۴: با وجود آنکه بورس کالای ایران همواره پیشتاز راه اندازی و توسعه ابزارهای مالی و مشتقه در بازار سرمایه ایران بوده است اما مرور برنامه های جدید این بورس نشان می دهد که بورس کالا در حوزه بازار مالی و مشتقه، قانع نبوده و به زودی شاهد ابزارهای جدیدی در بازار سرمایه خواهیم بود که سبک و سیاق آن ها را تنها در بورس های جهانی مشاهده می کنیم.

مدیر بازار مشتقه و صندوق‌های کالایی بورس کالای ایران در خصوص برنامه های این بورس برای توسعه ابزارهای مشتقه و مالی در سال ۱۴۰۳ گفت: با توجه به ابلاغ قانون تامین مالی تولید و زیرساخت‌ها توسط مجلس شورای اسلامی، اقدامات توسعه ای مختلفی در دستور کار بورس کالای ایران قرار دارد.

به گزارش تاپ خبر۲۴ از کالاخبر ، رحمان آراسته افزود: در همین راستا صندوق‌های چند کالایی بر روی تمامی محصولات در صنایع مختلف کشور راه اندازی خواهد شد. راه اندازی این صندوق ها نه تنها به تامین مالی تولید کمک خواهد کرد بلکه از جذب نقدینگی سرگردان به بخش‎های غیر مولد جلوگیری می کند و به عبارت ساده تر از این مسیر، آحاد مردم در رشد و جهش تولید مشارکت خواهند کرد.

آراسته ادامه داد: همچنین به منظور پوشش ریسک دارندگان واحدهای صندوق های چند کالایی، قراردادهای آتی و اختیار معامله بر روی تمامی صندوق‌های چند کالایی راه اندازی خواهد شد.

وی با بیان اینکه امکان فعالیت کدهای سبدگردانی در قراردادهای مشتقه به زودی فراهم می شود، اظهار کرد: به محض ابلاغ مجوزهای لازم از سوی سازمان بورس و اوراق بهادار، امکان فعالیت کدهای معاملاتی سبد با شرایطی که متعاقبا اعلام می شود در بازار مشتقه بورس کالا وجود خواهد داشت.

به گفته مدیر بازار مشتقه و صندوق‌های کالایی بورس کالای ایران علاوه بر اقدامات ذکر شده در آینده‎ای نزدیک از ابزارهای جدید مشتقه بر روی برخی از دارایی‎های پایه مطابق با استانداردهای جهانی رونمایی خواهد شد.

وی یادآور شد: با توجه به اینکه در سال گذشته شاهد تامین مالی شرکت‎های عرضه‎کننده به میزان ۱۰ هزار میلیارد تومان از طریق انتشار اوراق سلف موازی استاندارد بودیم، به منظور کمک به بخش تولید و صندوق‌های کالایی جهت تامین مالی تولیدکنندگان، هدف بورس کالای ایران در سال جاری تامین مالی ۳۰ همتی از طریق انتشار اوراق سلف موازی استاندارد و اوراق خرید دین کالایی خواهد بود.

آراسته خاطرنشان کرد: بورس کالای ایران با توجه به استقبال گسترده فعالان بازار اختیار معامله از ایجاد امکان استراتژی‌های کاوردکال و انسداد لحظه‎ای دارایی توسط بورس به منظور کاهش ریسک کارگزاران، در نظر دارد امکان استفاده از مزایای تخفیف وجه تضمین را برای فعالان بازار در سایر استراتژی‌‏های معاملاتی قراردادهای اختیار معامله نیز فراهم کند.

وی تصریح کرد: در سال جاری با توجه به ایجاد امکان یکپارچه‌سازی سامانه معاملات قراردادهای مشتقه و گواهی سپرده کالایی، جریان نقدینگی بین بازارهای مالی و مشتقه تسهیل خواهد شد و این موضوع باعث ورود منابع مالی و سرمایه‌گذاری جدید در بورس کالا خواهد شد.