جمعه, ۰۲ فروردین ۱۳۹۸

عبد الرضا عباسیان، اقتصاددان ارشد و ایرانی فائو:

تقویت ارزش دلار و فراوانی عرضه عامل افت قیمت جهانی محصولات غذایی در سال ۲۰۱۵ شد

تقویت ارزش دلار و فراوانی عرضه عامل افت قیمت جهانی محصولات غذایی در سال ۲۰۱۵ شد

تاپ خبر۲۴: قیمت جهانی محصولات لبنی در سال ۲۰۱۵ در مقایسه با سال ۲۰۱۴ به میزان ۲۸٫۵ درصد کاهش یافت
بهای گوشت در طول سال ۲۰۱۵، به طور متوسط ۱۵٫۱ درصد ارزانتر از سال ۲۰۱۴ بود

سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) اعلام کرد، در پی کاهش رشد اقتصادی جهان در سال ۲۰۱۵، بهای مواد غذایی اصلی برای چهارمین سال متوالی در مقایسه با سال ۲۰۱۴ کاهشی ۹٫۱ درصدی داشت، این در حالی است که قیمت انرژی و فلزات نیز با افت قابل ملاحظه ای در سال گذشته میلادی روبه رو شد.
به گزارش دفتر نمایندگی فائو در جمهوری اسلامی ایران، شاخص بهای مواد غذایی فائو در سال ۲۰۱۵، به طور متوسط به رقم ۱۶۴٫۱ واحد رسید، به طوری که با پایان این سال در ماه دسامبر ( ۱۰ آذر الی ۱۰ دی، ۱۳۹۴) شاخص مذکور با سیری نزولی عدد ۱۵۴٫۱ واحد را تجربه کرد.
شاخص بهای مواد غذایی در ماه دسامبر در مقایسه با ماه قبل (نوامبر) به میزان ۱٫۰ درصد کاهش را نشان می دهد. به گونه ای که افت قیمت گوشت، لبنیات، غلات و حبوبات از عوامل تاثیر گذار در این روند بود. حال آنکه پایین آمدن قیمت شکر و روغن های گیاهی نیز از مهمترین عوامل این سیر نزولی قملداد می شود.
عبدالرضا عباسیان، اقتصاددان ارشد ایرانی فائو گفت: عرضه فراوان مواد غذایی در مقابله با کاهش تقاضای جهانی و همچنین تقویت ارزش دلار، از دلایل اصلی کاهش بهای مواد غذایی در سال ۲۰۱۵ محسوب می شود.
شاخص بهای مواد غذایی فائو براساس شاخص وزن تجاری پنج گروه اصلی کالایی شامل حبوبات و غلات، روغن های گیاهی، لبنیات، گوشت و شکر ارزیابی می شود.

ملایم شدن قیمت ذرت؛ رشد صعودی بهای شکر
تشدید رقابت صادرات در میان تولید کنندگان ذرت در کنار انتظار تامین گندم و ورود به بازارهای جهانی پس از برداشته شدن مالیات صادرات در آرژانتین، موجب شد تا بهای غلات در ماه دسامبر ۱٫۳ درصد در مقایسه با ماه نوامبر کاهش یابد. در این میان سایر زیر شاخه های این شاخص از جمله
بهای برنج در سال ۲۰۱۵ به طور متوسط ۱۵٫۴ درصد نسبت به سال گذشته میلادی کاهش پیدا کرد.
شاخص بهای لبنیات نیز در ماه دسامبر در حالی با ۱٫۰ درصد کاهش مواجه شد که در طول سال ۲۰۱۵، رقم این شاخص به ۲۸٫۵ درصد پایین تر از سطح متوسط خود در سال ۲۰۱۴ رسید و بدین ترتیب بیشترین کاهش را در میان محصولات غذایی رقم زد.
به گزارش فائو، شاخص بهای گوشت در ماه پایانی سال ۲۰۱۵ به میزان ۲٫۲ درصد کاهش یافت. این سقوط در پی افزایش خروجی گوشت خوک در اروپا و کاهش تقاضا برای گوشت گاو در آمریکا اتفاق افتاد. بهای گوشت در طول سال ۲۰۱۵، به طور متوسط ۱۵٫۱ درصد ارزانتر از سال ۲۰۱۴ بود.
همچنین عدم قطعیت تولید سویا در برزیل باعث شد تا شاخص بهای روغن های گیاهی در ماه دسامبر ۲٫۱ درصد کاهش یابد. اما در مجموع، این شاخص در سال ۲۰۱۵، با کاهش ۱۹ درصدی نسبت به سال گذشته همراه بود.
شایان ذکر است گزارش دفتر نمایندگی فائو در ایران در پایان می افزاید، شاخص بهای شکر در ماه دسامبر ۶٫۰ درصد رشد داشت اما رشد این شاخص در سال ۲۰۱۵ و در مقایسه با سال گذشته، به طور متوسط ۲۱ درصد کاهش را نشان می دهد.

نوشته شده توسط سايت خبري تحليلي تاپ خبر 24 در سه شنبه, ۲۲ دی ۱۳۹۴ ساعت ۷:۵۸ ق.ظ

دیدگاه